Kadonneille lampaille pelastus


Koettelemus

Alkujaan Jumala loi ihmisen yhteyteensä ja lupasi siunata ihmistä kaikessa. Valitettavasti tämä hyvä ei riittänyt ihmiselle, vaan piti saada tietää enemmän kuin oli tarkoitus. Ihmisen tottelemattomuus aiheutti siunausten menettämisen ja riidat ihmisten keskelle. Sotaa ja taas sotaa sekä sortoa on ollut syntiinlankeemuksesta lähtien.

 

Jumalan lampaat ovat siis olleet kapinassa luojaansa vastaan ja usein toisiaan vastaan. Kaikenlainen kapina on syntyjään ensimmäisestä kapinasta, jolloin ihminen antautui Jumalan käskyä uhmaten syntiin ja teki sitä, mikä oli kiellettyä.

Israelin kansan historia Aabrahamista alkaen oli tuova pelastuksen synnistä, sillä ensimmäisille ihmisille Jumalan lausumat sanat toteutuivat Abrahamin siemenessä Jeesuksessa Kristuksessa pelastajana.

Paljon ovat ihmiset sotineet ja monet ovat paenneet sotien tieltä. Sekasortoa ja vainoa on ollut ihmisen historia täynnä. Tänään sotiminen on hyvin yleistä ja laajamittaista, eikä voida sanoa, että se olisi vähenemässä rauhanponnisteluista huolimatta.

 

Voisiko asiat olla toisin?

Voisi, jos olisimme olleet kuuliaisia Jumalalle.

 

Toki, tiesihän Jumala sen, ettei ihminen selviä maailman koettelemuksissa lankeamatta. 

Ihminen oli koeteltava ja se oli kova juttu ihmiselle. Ihmiselle tarjottiin enemmän kuin, mikä oli Jumalan tarkoitus. Jumalan yhteydessä tarjolla oli paratiisin varjeleminen ja viljeleminen. Tässä oli ihmisen tehtävät ja Jumala antoi maalle kasvun ja siunauksen.

Näin on kirjoitettu Raamatussa:

1. Moos. 2: 15. Ja Herra Jumala otti ihmisen ja pani hänet Eedenin paratiisiin viljelemään ja varjelemaan sitä.

16. Ja Herra Jumala käski ihmistä sanoen: "Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista,

17. mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman".