Kadonneille lampaille pelastus


Syytökset ja tuomiot

Ensin mies syyttää vaimoa:

1. Moos. 3: 12. Mies vastasi: "Vaimo, jonka annoit olemaan minun kanssani, antoi minulle siitä puusta, ja minä söin."

 

Sitten vaimo syyttää käärmettä:

1. Moos. 3: 13. Niin Herra Jumala sanoi vaimolle: "Mitäs olet tehnyt?" Vaimo vastasi: "Käärme petti minut, ja minä söin."

 

Käärme ei syytä ketään, koska on jo aikeisemmin itse langennyt ylpeyden syntiin Jumalaa vastaan.

 

Syyttelyjen jälkeen tulee tuomiot. Ensin tuomitaan käärme, eli paholainen, joka oli ottanut käärmeen valepuvun.

 

Seuraavaksi tuomitaan nainen ja viimeiseksi mies, jonka olisi pitänyt valvoa vaimonsa tekemiset kun oli kaiken aikaa vieressä seuraamassa tilanteen kehittymistä:

1. Moos. 3: 14. Ja Herra Jumala sanoi käärmeelle: "Koska tämän teit, kirottu ole sinä kaikkien karjaeläinten ja kaikkien metsän eläinten joukossa. Vatsallasi sinun pitää käymän ja tomua syömän koko elinaikasi.

15. Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän."

16. Ja vaimolle hän sanoi: "Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva."

17. Ja Aadamille hän sanoi: "Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: 'Älä syö siitä', niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi. Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi;

18. orjantappuroita ja ohdakkeita se on kasvava sinulle, ja kedon ruohoja sinun on syötävä.

19. Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman."